Om Ronald Risvig

Ronald Risvig har siden 2013 virket som præst i Alum – Vinding – Vind Valgmenighed – en grundtvigsk menighed i Den Danske Folkekirke

Skriv til mig

Min baggrund

Født den 3. august 1953 i Brande. Grunduddannelse i gestaltterapi og sjælesorg, samt to år med egen supervision ved psykoterapeut MPF, cand. theol. Bent Falk. Fire års teologistudier ved Århus Universitet og læreruddannet og har virket som: Terapeut – siden 2004 Foredrags- og kursusvirksomhed siden 1989 Friskoleleder og højskolelærer Forstander for udviklingsprojektet ”En bro til livet – højskole for sindslidende” Vejledning- og undervisningsforløb for arbejdsløse voksne. Kirkeligt arbejde med bl.a. Livsfortællingsgrupper, undervisning af børn og unge, højskole for voksne samt afholdelse af Gudstjenester og gæsteprædikant i flere kirker.  

Butiksuddannelse og bilsælger

Voksenunderviser

Skoleleder ved oplysningsforbundet LOF

Fodboldtræner – leder og konsulent for såvel herre- som damefodbold
gennem 28 år i Danmark og på Færøerne

Udgav i ’08: NU – NÆSTEN OG KÆRLIGHEDEN – 12 prædikener og en fortælling

Spændende links

Her kan du se mine samarbejdspartnere

Referencer.

Ronald Risvig har holdt og holder foredrag over hele landet og på Færøerne – siden 2015 og frem til 2019 er det alene blevet til cirka 150  af slagsen, nedenfor er et udpluk af stederne.

Ronald Risvig har bl.a. holdt foredrag her:
Anna Kirken, København, Helligåndskirken, Århus, Farum Kulturhus, Nørre Søby Præstegård,Fyn. Brønderslev menighedsråds efterårsmøde. Everdrup Præstegård, Sjælland,Rødding Højskole.Visse præstegård,Ålborg. Odd Fellow Logen, Silkeborg, Nørgaards Højskole, Bjerringbo. Politiets lederuddannelse. LOF Mariagerfjord. Vallekilde Højskole. Bjerringbro Kulturhus. Tingbjerg Kirke, Brønshøj. Nørresundby Kirke. Ældre Sagen, Sorø. Holstebro Aktivitetscenter. Y´s MEN Østjylland og Hobro. Samt ved adskillige andre foredragsforeninger, daghøjskoler, kirker og oplysningsforbund over det meste af landet. Sahl og Gullev Kirker ved Bjerringbro. Nørre Søby Kirke, Fyn. Viuf og Almind Kirker ved Kolding, Mariager Kirke og Ellebæk Kirke, Holstebro. Gudbjerg Kirke, Fyn.

Udtalelser & Anmeldelser

Ronald Risvig har fået mange rosende ord fra tidligere rejsende, der kan sammenfattes med flg.: ”Yderst velforberedt og smidigt gennemførelse af rejserne. I et fællesskab med masser af humor, varme og nærvær og en jordnær formidling af fortællinger og historie.

Fodbold - Kunst og Skabelse for politiet

”For alle os deltagere var rejsen en meget stor oplevelse. Ronald gav os et indblik i øernes kultur, mennesker og natur på en så indtagende og veltilrettelagt måde, at vi alle bare kunne nyde det.

Vi oplevede meget – men havde aldrig travlt.” Inga og Bo Jørgensen, Brabrand – Færørejse 2019

Overbevisende og fængslende - Sognepræst Pernille

På en overbevisende og ret så fængslende måde evner Risvig at gøre opmærksom på såvel de alment menneskelige som de kristne grundfortællinger hos mange af personerne i Korsbæk. Det er den kobling, der gør bogen særlig interessant og samtidig anvendelig for mig i mit daglige arbejde som præst. For et år siden havde vi i Gørding sogn i øvrigt den glæde og fornøjelse at høre Ronald Risvig selv fortælle frit fra leveren om udvalgte personer fra Korsbæk. Disses personligheder og deres handlinger fandt enten deres pendant eller modsvar i en evangelietekst – præcis som det sker i bogen. At Risvig er en erfaren fortæller med et glimt i øjet og noget på hjerte lod han ingen af os i tvivl om. Jeg kan på det varmeste anbefale enhver at læse bogen – og høre ham fortælle.

Sognepræst Pernille Plesner Troldborg, Gørding sogn, Ribe Domprovsti

“Ronald Risvigs foredrag om Tv-serien Matador"
“Ronald Risvigs foredrag om Tv-serien Matador er i sig selv en genial prædiken. Det gjorde godt at få åbnet øjnene for, hvor rammende de forskellige personer skildrer menneskelivet på godt og ondt, men også hvordan mange af figurerne er rene genfortællinger af den bibelske fortælling. Ronald Risvig fik os til at se bibelens fortællinger i Matador-figurerne og dermed også i vores eget liv. Og det hele blev fortalt stilfærdigt og medrivende, så forsamlingen blev holdt i ånde i hele to timer”.
Karin Kristensen, Sognepræst, Nørresundby Kirke
”Ronald fortalte, nej, han tryllede for os"
”Ronald fortalte, nej, han tryllede for os, for alt, hvad han satte ord på, fik liv i vores bevidsthed. Det var en slags sjælelig fysioterapi, hvor oplevelser og ord, der til daglig sad fast som små utilgængelige muskelknuder, pludselig blev sat i bevægelse og nåede frem til hver enkelts bevidsthed med farver og former.”
Læge Ole Guldberg og Vibeke Guldberg, Mariager
“Ronald Risvig er en gudsbenådet foredragsholder."
“Ronald Risvig er en gudsbenådet foredragsholder. Han har sproget i sin magt, hjertet på rette sted og et roligt væsen, alt det der skal til for at være en dygtig formidler. Han forstår at kode litteratur og filosofi med de problemstillinger, vi står i, og servere det for andre på en humoristisk, underholdende og aldrig selvhøjtidelig facon. Kan man godt lide stærke sager, så er et foredrag af Risvig chili for smagsløgene.”
Anders Kjærsig, sognepræst Nørre Søby, Fyn
“Ronald Risvig er en dygtig rejseleder."
“Ronald Risvig er en dygtig rejseleder. Det erfarede vi som deltagere på en grupperejse i sommeren 2008 til Færøerne. Hvor han med et stort forarbejde havde lavet en veltilrettelagt tur på alle måder, så vi fik en meget oplevelsesrig tur”.
Bente og Anders Olesen, Mariager
"Meget dygtig og vidende ressourceperson."
”Som vejleder og underviser ser vi Ronald Risvig, som en meget dygtig og vidende ressourceperson. Vi oplever ham, som en inspirerende underviser, der giver stof til eftertanke”.
Leif Balle, projektleder Jobværkstedet AOF Holstebro
”Humoren er en vigtig del af hans personlighed"
”Humoren er en vigtig del af hans personlighed og af hele hans formidling. På sin rolige og ofte underdrevne facon sætter han ord på det store i det små, giver filosofiske indgange til hverdagslivet og har mod til at trække store linjer og give perspektiv”.
Helle Møller Scholten, Ungdomshøjskolen ved Ribe – Cand. mag. i musik og dramaturgi